MΥΖΗΘΡΑ ΝΩΠΗ
Η μυζήθρα είναι ένα πανάρχαιο τυρί που προέρχεται από το τυρόγαλο της τυροκόμησης με γλυκιά γεύση και άρωμα ψημένου γάλακτος.
Παράγεται με επεξεργασία (θέρμανση και ανάδευση) του τυρογάλακτος που προέρχεται από την τυροκόμηση πρόβειου και κατσικίσιου στο οποίο προστίθεται πρόσγαλα (φρέσκο γάλα). Η φρέσκια μυζήθρα τρώγεται σκέτη ή με μέλι, ξηρούς καρπούς ή μαρμελάδα.
Κάνει νόστιμα γλυκά και πίτες (συχνά μαζί με άλλα τυριά). Κατάλληλη για δίαιτα (σε μετρημένες ποσότητες βέβαια). Η γεύση του θυμίζει μανούρι και διατηρείται μόνο για λίγες μέρες στο ψυγείο.
ΜΥΖΗΘΡΑ ΞΗΡΗ
Η σκληρή μυζήθρα είναι λευκό πολύ σκληρό τυρί με ξεχωριστή γεύση. Παράγεται από μείγμα τυρογάλακτος και φρέσκου αιγοπρόβειου γάλακτος.
Είναι πολύ αλμυρή και καταναλώνεται για τρίψιμο στα ζυμαρικά ή σαν πρόσθετο στο μαγείρεμα. Έχει ιδιαίτερα έντονη μυρωδιά, δεν αλλοιώνεται και διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω της απουσίας υγρασίας.
Ωριμάζει στον αέρα για 2-4 εβδομάδες μέχρι να στεγνώσει πλήρως και να αποκτήσει την απαραίτητη σκληρότητα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μυζήθρα Νωπή
- Διατροφική Δήλωση
- ΕΝΕΡΓΕΙΑ
- ΛΙΠΑΡΑ
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
- ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ
- ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ
- ΑΛΑΤΙ
- Ποσότητα ανά 100 g
- 127 kcal
- 7.9 gr
- 5.1 gr
- 3.2 gr
- 3.0 gr
- 10.8 gr
- 0.46 gr
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Μυζήθρα Ξηρή
- Διατροφική Δήλωση
- ΕΝΕΡΓΕΙΑ
- ΛΙΠΑΡΑ
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ
- ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
- ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΑΚΧΑΡΑ
- ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ
- ΑΛΑΤΙ
- Ποσότητα ανά 100 g
- 214 kcal
- 11.5 gr
- 8.2 gr
- 4.9 gr
- 4.9 gr
- 22.6 gr
- 8.4 gr