Login
Main menu

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

 

  Το τυροκομείο μας λειτούργει από το 1978 και βρίσκετε στην Δροσιά Αχαΐας του δήμου Ερυμάνθου. Βασικό προϊόν παράγωγης μας είναι η βαρελίσια φέτα για την οποια,παρα τον σύγχρονο εξοπλισμό που διαθέτει το τυροκομείο μας , ακολουθούμε τις βασικές αρχές της παραδοσιακής τεχνολογίας της φέτας συντηρώντας επίσης την οικογενειακή ταυτότητα της επιχείρησής μας.

Εκτός από φέτα παράγουμε ακόμα μυζήθρα ξερή και νωπή, βούτυρο και κρέμα γάλακτος. Το τυροκομείο μας έχει πιστοποιηθεί για την τήρηση των ευρωπαϊκών προδιαγραφών με το ISO:22000-2005 κ για την παράγωγη προϊόντων Π.Ο.Π από τον οργανισμό πιστοποίησης AGROCERT . Mεγάλη σημασία για εμάς έχει η ποιότητα της πρώτης ύλης .Γι αυτό, το γάλα που συλλέγουμε προέρχεται από παραγωγούς της περιοχής μας,της ορεινής Αχαΐας,οι οποίοι εκτρέφουν ντόπιες φυλές ζώων παραδοσιακά και φτάνει στο τυροκομείο μας φρέσκο λόγο της μικρής χιλιομετρικής απόστασης .

Επιπλέον, η πολυετής συνεργασία με τους παραγωγούς μας, έχει συμβάλλει στο να αναπτυχθούν σχέσεις εμπιστοσύνης επιτρέποντάς μας να ελέγχουμε κάθε στάδιο παραγωγής και επεξεργασίας του γάλακτος που συλλέγουμε, εξασφαλίζοντας έτσι την ποιότητα και την αγνή γεύση που απαιτούν οι πελάτες μας αλλά και διαφυλάττοντας τον τοπικό χαρακτήρα της δικής μας φέτας την οποία διαθέτουμε στην αγορά με τον διακριτικό τίτλο “ΦΕΤΑ ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ”.

H μακροχρόνια εμπειρία μας στην παραδοσιακή τυροκόμιση είναι ένας ακόμα παράγοντας που κάνει τη φέτα μας να ξεχωρίζει για το καθαρό λευκό χρώμα της, τη συμπαγή της δομή χωρίς οπές, το πλούσιο άρωμά της και την ευχάριστη ελαφρά υπόξινη γεύση της, η οποία ωριμάζει σε φυσική άλμη μέσα σε ξύλινα βαρέλια. Μόνο προσεγγίζοντας ένα τέτοιο επίπεδο μπορούμε να ανταποκρινόμαστε συνεχώς στις προσδοκίες των πελατών μας.

Η βαρελίσια φέτα Ερύμανθος, έχει συμμετάσχει από το 2007 μέχρι σήμερα σε όλους τους διαγωνισμούς ελληνικών τυριών κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ ελληνικού γάλακτος και τυριού που διοργανώνει ο ευρωπαϊκός οργανισμός στρατηγικού σχεδιασμού στην Αθήνα αποσπώντας δυο χρυσά βραβεία γεύσης ένα χάλκινο και ένα αργυρό.